Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De cultuur binnen Rijssen-Holten

We werken voor onze inwoners

Wij verkopen geen producten en proberen ook niet om een zo hoog mogelijke winst te draaien. Wat bij ons wél voorop staat? Dat wij werken in dienst van de samenleving. Zo werken we bijvoorbeeld samen met onze inwoners aan maatschappelijke uitdagingen. Verder werken we natuurlijk met gemeenschapsgeld en hier willen we zorgvuldig mee omgaan. Daarom hoef je bij ons geen grote risico’s en eenzijdige besluiten te verwachten. Ook proberen we alle inwoners bij ons werk te betrekken. Tegelijkertijd zijn we échte ondernemers: we proberen steeds weer nieuwe dingen. Heb jij als nieuwe collega een idee om beter, efficiënter of mooier werk te leveren? Dan wordt er bij Rijssen-Holten zéker naar je geluisterd.

We zijn (soms) een beetje anders

Wij zijn niet bang om dingen op onze eigen manier te doen. Om (een beetje) anders te zijn dan anders. Ook doen we veel zelf… en dat doen we goed! Samenwerken is voor ons geen doel op zich – het moet voor beide partijen een meerwaarde hebben. Waar merk jij dat in terug? Wij maken soms keuzes die anders zijn. Een zwembad bouwen dat volledig zelfvoorzienend is? Doen we gewoon! Als het maar in het belang is van onze eigen maatschappij. Wat betekent dit als je bij ons komt werken? Jij kunt bij ons ook jóuw eigen keuzes maken. En wees niet bang: wij staan achter je!

Doen zit in ons DNA, doe jij met ons mee?

Wat maakt werken bij Rijssen-Holten bijzonder? We zijn ondernemend – één van onze kernwaarden. Zeker, we houden van een plan en van goed overwogen acties. Maar doen… dát zit in ons DNA! Hoe merk jij dit in de praktijk? We zijn geen gemeente die alleen handleidingen doorleest en instructiefilmpjes kijkt. In plaats van eerst alles tot in de puntjes uit te werken, gaan wij gewoon aan de slag. Gaandeweg leren we en schaven we bij.

We zeggen je en jij

We kennen elkaar goed en spreken elkaar aan met ‘je’ en ‘jij’. En bij lastige situaties staan we niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. We werken namelijk vanuit vertrouwen, in iedere situatie. Onze deuren staan letterlijk open: zowel bij de burgermeester, de wethouders en de directie als bij alle collega’s. Alleen als mensen in overleg zijn of aan het bellen zijn, is de deur wel eens dicht. Buiten werktijd doen we bovendien regelmatig leuke dingen met elkaar, zoals een sportactiviteit of een teamuitje.

We geven jou de regie

Jij hebt bij ons zelf de regie over hoe je je werk organiseert. Natuurlijk denken we wel graag met je mee. We zijn een sociale werkgever en stellen ons flexibel op. Je krijgt bijvoorbeeld de ruimte om de kinderen ‘s ochtends naar school te brengen, een opleiding te doen of in de middag een rondje hard te lopen. Ja, je leest het goed: bij ons kun je werk en privé goed met elkaar combineren. En heb je een verzoek om je baan op maat te maken? Dan kijken we samen hoe we dit voor ons allebei kunnen laten slagen.