Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het verhaal van Hans Schellevis

Hans Schellevis, medewerker algemene dienst bij de gemeente Rijssen-Holten, deelt graag een inkijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Dagelijkse werkzaamheden van de buitendienst

Samen met de collega’s van de buitendienst starten we om 7.15 uur met een kop koffie. Voor de liefhebber is er ook thee of chocolademelk.

Weekplanning en taakverdeling

Op de maandag nemen we de weekplanning door. Daar staan ook de meldingen op die door onze inwoners zijn gedaan. We verdelen de klussen die hieruit voortkomen. Er staat bijvoorbeeld een verkeersbord scheef, er is een prullenbak gesloopt en er is een verzakking in het trottoir. Maar ook de extra hand- en span diensten die we als “algemene dienst” uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van de stembussen tijdens de verkiezingen en het ophangen van bushalte bordjes.

Op pad

Daarna pakken we onze bus in en gaan op pad. Als we net bezig zijn met eerste klus, een geval van worteldruk waarbij de stoeptegels omhoog gedrukt worden, komt er een spoed melding tussendoor. Een verzakking in het wegdek.

Spoedklus

We dragen zorg dat de eerste klus geen onveilige situatie oplevert en gaan naar de spoedklus toe. De verzakking wordt uitgegraven en het blijkt een kapotte rioleringsbuis te zijn, dit gaat wel iets langer duren dan verwacht.

Pauze en terugkoppeling

De pauze zal er vanochtend wel bij inschieten, eerst de spoedklus afmaken. Tussen de middag lukt het wel om de pauze op de werf te doen. Een korte terugkoppeling over de spoedmelding aan de technisch beheerder en dan kunnen we onze pauze nemen.

Middagtaken

’s Middags dan toch maar terug naar de worteldruk klus. 4 stoeptegels verwijderen en dan vervolgens de wortel verwijderen, uiteraard is dit vooraf al overlegd met de boomverzorgers van de gemeente Rijssen-Holten. De wortel wordt afgezaagd en de stoep wordt netjes ingestraat.

Afsluiting van de dag

Een collega appt nog even dat er een paaltje is omgereden en dat dit paaltje meegenomen wordt naar de werf. Morgen maar even naar kijken. Nu eerst de tweede klus op de lijst, een verzakking in het trottoir. We halen de stoeptegels eruit en verhelpen de verzakking. Inmiddels is het bijna 16.00 uur en gaan we terug naar de werf. We maken de bus en gereedschap schoon en drinken nog een bak koffie. De dag zit erop.