Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Het verhaal van Carlijn Vaes

Carlijn is Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bij de gemeente Rijssen-Holten en ze deelt graag een kijkje in haar dagelijkse werkzaamheden. Haar taak om de openbare orde te handhaven brengt haar op verschillende plekken in de gemeente. Laten we eens kijken hoe een werkdag er voor Carlijn uitziet.

Aftrap met een teamgevoel!

De dagdienst begint om 8.00 uur met een gezamenlijke briefing. Soms sluit een collega aan van juridische zaken of vergunningen, om bijvoorbeeld een aankomend evenement door te nemen.

Meldsysteem en terugbelverzoeken

Je opent het meldsysteem en je mailbox en behandelt terugbelverzoeken.

Een ronde door de winkelstraat

Vervolgens meld je je in bij de meldkamer en ga je samen met de collega aan wie je die dag gekoppeld bent, de straat op. Je loopt een ronde door de winkelstraat, maakt een praatje met een ondernemer en beantwoordt vragen van burgers.

Afhandelen van gedumpt afval

Er komt een telefoontje binnen van de receptie; er is een afvaldump gedaan in het buitengebied. Met het dienstvoertuig rijden jij en je collega naar de locatie om onderzoek te doen. Je stelt het bewijsmateriaal veilig, schakelt met de contactpersoon om het afval te laten afvoeren, licht eventueel de aangewezen ketenpartner in en maakt vervolgens een proces-verbaal op.

Middagpauze en informatiebijeenkomst

In de middag komen de collega’s van de afdeling je ophalen om samen gezellig te lunchen in het bedrijfsrestaurant. Daarna word je bijgepraat over een ondermijningsoverleg. Daaruit zijn een aantal punten naar voren gekomen waarop je de aankomende tijd scherp moet zijn tijdens je surveillances.

Bezoek jeugdhonk en afronding van de dienst

In de middag ga je samen met de jeugdboa langs bij een jeugdhonk om een praatje te maken. Aan het einde van je dienst werk je je mutaties en processen-verbaal bij en meld je je af bij de meldkamer.

TijdActiviteit
08.00 – 08.30 uurGezamenlijke briefing, mogelijk met collega’s van juridische zaken of vergunningen.
08.30 – 09.00 uurOpenen meldsysteem en mailbox, behandelen terugbelverzoeken.
09.00 – 12.00 uurMelden bij de meldkamer, straat op met gekoppelde collega, rondgang winkelstraat,
interactie met ondernemers en burgers.
12.00 – 13.00 uurMiddagpauze: lunch in het bedrijfsrestaurant met collega’s.
13.00 – 13.30 uurBijpraten over ondermijningsoverleg, aandachtspunten voor toekomstige surveillances.
13.30 – 15.00 uurBezoek aan jeugdhonk samen met jeugdboa voor een praatje.
15.00 – 17.00 uurTerug naar kantoor, bijwerken mutaties en processen-verbaal, afmelden bij meldkamer.
Dit tijdschema geeft een overzicht van de activiteiten gedurende de werkdag van 08.00 uur tot en met 17.00 uur. Houd er rekening mee dat de tijdsduur van de activiteiten slechts een schatting is en kan variëren op basis van de daadwerkelijke duur van de gebeurtenissen.