Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Over Vera

Vera woont in een net nieuw gebouwd huis in Oldenzaal, samen met haar man en 2 kindjes. Ze houdt van sportief bezig zijn, hardlopen is 1 van haar hobby’s. Vera werkt al een heel aantal jaren bij de gemeente als accountmanager arbeidsmarkt & bedrijven. Als accountmanager is zij het contactpersoon van de ondernemers en ondernemersverenigingen in de gemeente. De gesprekken die ze voert kunnen gaan van kleine vragen over een parkeerplek tot grotere ontwikkelvragen: ‘Ik probeer altijd integraal te kijken naar een vraag en kijk vooral wat er wél kan en mogelijk is. Het geeft mij veel energie om dagelijks met de ontwikkelingen van ondernemers bezig te zijn. Dit doe ik met heel veel plezier!’.

Als accountmanager is Vera ook verantwoordelijk voor het betrekken van ondernemers. Ze regelt de participatie van de ondernemersverenigingen bij gemeentelijk beleid en projecten. Vera: ‘We willen ze zoveel mogelijk betrekken en informeren over wat de gemeente allemaal doet en wat er speelt. Dit kan heel breed zijn, bijvoorbeeld het meedenken over een visie op beleid, maar ook praktisch over bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe rotonde, wat gaat er precies gebeuren? Ondernemers willen graag meedenken’.

Ondernemers zijn door Vera’s rol echt partners van onze gemeente geworden: ‘Als er iets speelt, zijn er goede overlegstructuren en korte lijntjes om met elkaar af te stemmen’.

Trots

Erg trots is Vera op het feit dat de gemeente Rijssen-Holten al meerdere keren is verkozen tot de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland: ‘Voor mijn functie is dit wel een prachtige mijlpaal, omdat er letterlijk op een onderdeel door het publiek een cijfer wordt gegeven over mijn functioneren. Vakinhoudelijk zijn er daarnaast natuurlijk ook genoeg successen te vieren: een goede regie op de overlegprocessen met ondernemers, de oprichting van ondernemershuizen en ondernemersfondsen en natuurlijk onlangs de realisatie van Kampus: dé plek voor innovatief vakmanschap in Twente’.  

Laagdrempelige organisatie

Tot slot omschrijft Vera de gemeente Rijssen-Holten als open en laagdrempelig: ‘De deur van bestuurders en management staat altijd open, ik kan altijd even binnenlopen. Dat kenmerkt onze organisatie wel. Mensen staan open voor een gesprek en zijn open naar elkaar toe. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar we blijven het gesprek met elkaar aangaan. Verder heerst er echt een doenersmentaliteit, je kunt hier snel iets bereiken als je een goed voorstel hebt’.